Pressemelding - Test av befolkningsvarsling Åknes/Tafjord Beredskap torsdag 19. april kl. 15.00-15.30

varsling.jpg - Klikk for stort bilde

NB: hugs å gi tilbakmelding om gjennomføringa av befolkningsvarslinga gjennom spørjeundersøkinga.

Åknes/Tafjord Beredskap IKS (ÅTB) har på vegne av kommunane langs Storfjorden ansvaret for befolkningsvarslinga ved ei eventuell fjellskredhending. ÅTB skal no teste systema, som er ein del av fjellskredberedskapen til kommunane.

Torsdag 19.april mellom kl. 15.00 – 15.30, vil ÅTB teste desse befolkningsvarslingssystema.Dette vil innebere at om du har registrert telefon på ei adresse i, eller oppheld deg i ein kommune ved Storfjorden, vil du få ei melding eller oppringing til din telefon.

Klikk "Les mer"

Publisert av Siv Krokfoss. Sist endret 20.04.2018

varsling.jpg - Klikk for stort bilde

I tillegg vil du kunne høyre at sireneanlegga rundt fjorden blir testa. Dette gjelde sireneanlegg i Stranda, Norddal, Stordal og Ørskog kommune.

Gi oss tilbakemelding om gjennomføringa av befolkningsvarslinga gjennom ei spørjeundersøking på denne linken.

Vi oppfordrar til å informere barna om denne testen på førehand.

Kommunane rundt Storfjorden er opptatt av å ha ein god beredskap dersom det skulle oppstå ei naturkatastrofe, og det er derfor viktig å teste systema. Vi håpar alle innbyggjarane har forståing for dette.

ÅTB vil poengtere at det ikkje er noko endring bevegelsane i fjella. Og at geologane vil kunne varsle i god tid før et eventuelt ras blir utløyst.

Dersom du har spørsmål om varslingstesten kan du ta kontakt med Åknes Tafjord Beredskap IKS post@aknes.no / 92251691

Fotograf: Bjørnar Midtbust
Kleivavatnet